vineri, 20 martie 2015

Femeia - instructiuni de utilizare

La misto, hai sa imi dau cu parerea despre o specie care seamana cu noi barbatii, dar nu este nici macar asemanatoare: organismul numit generic "femeie".


In lumea asta a lor, a femeilor, in care noi suntem doar invitati, e bine sa stii cateva chestii prin care poti scapa cu viata din acest razboi al sexelor. Pentru ca femeia are niste puncte vulnerabile si e bine de stiut de unde sa te apuci de treaba.  Aici vorbesc de femei cu ceva creier, nu de alea la care le spui: "Am cumparat doi covrigi. Mergem sa ne-o tragem?"

In general femeile cam stiu ce urmarim noi barbatii intr-o relatie. Dragostea pura si sufleteasca. He, he! Sigur! Stai un pic, sa-mi treaca rasul....Asa...
Deci STIU. Si daca vor, vezi ceva, daca nu, o vezi singur pe-a ta. (Cum, iar?) Da.
Ce e de facut? E bine de stiut ca femeile au si puncte slabe.
De exemplu o femeie isi stie locul in mijlocul prietenelor sale. Stie daca e tipa tare sau e doar tipa care umbla cu tipa tare. Pentru ca sunt situatii cu frumoasa si bestia si sunt situatii cu avantaj reciproc. Frumoasa poate sa-si aleaga prima pentru ca este "frumoasa" si lasa firmiturile bestiei, care se multumeste cu situatia. Decat vesnic ignorata, mai bine bagata in seama de dragul prietenei.
Sunt si situatii in care fiecare din grup (pentru ca umbla in grupuri, nu singurele) crede ca este "cea mai cea". Asta e deja usor, dar sa nu anticipam.

Bun. Ai vazut utilajul, ti-au placut dotarile, cum faci sa te dai o tura?
In primul rand, !important! , nu lasa sub nici o forma sa ti se citeasca foamea in priviri. Daca arati ca lupul din desene animate, cu bale la gura, pa puiu! s-a terminat. Te va pune la lista de adoratori si esti vesnic neinteresant. Chiar daca esti super cool, tot nu te lipesti. Te va pastra pentru timpurile cand nu are alta optiune. Pentru ca te-a citit, te-a etichetat si te-a bagat la buzunar. Deci fara limbi scoase pe covor!
Fii politicos, incearca sa fii in acelasi grup de prieteni dar nu-i face favoruri. Trateaz-o cu "ignore" la greu si chiar poti sa fi foarte amabil si atent cu alta femeie din grup. Nu conteaza cine e. Daca sunt doua, tu alege-o pe cealalta. Pe a "ta" trateaz-o dupa metoda: "E tarziu. Daca vrei te duc eu pana acasa, fara obligatii. Stai calma, nu esti genul meu".
O va irita pe creier faptul ca nu te apleci in fata ei ca ceilalti prieteni ai tai lesinati. Te va pune in mintea ei deoparte, pregatita sa te toace cu prima ocazie. Cand consideri ca stie cine esti, treci la pasul urmator.
Serveste-i cateva sarmale reci. Cand ceilalti se inghesuie sa-i spuna ce bine arata in noii ei pantaloni baga-i ceva de genul: "Am vazut si eu modelul asta intr-o revista, sunt misto. Numai ca in revista aveau si cur, aratau beton". Bine, tu n-o sa fi magar sa folosesti cuvantul cu gaoaza, dar ai prins ideea. O sa zambeasca, dar o sa-i pice greu in realitate. Pentru ca femeia mai are un defect: poate sa arate ca o zeita, ea tot are complexele ei. Nici o femeie nu e multumita 100% cu corpul pe care il are.
Ai grija insa. E o linie fina intre ironie si badaranie. Alegeti cuvintele cu atentie. Daca ti-a iesit si esti inca viu, treci la etapa urmatoare.
Trebuie sa ai rabdare pana o gasesti suparata. Nu trebuie sa astepti mult. Femeile se supara din orice. Un conflict cu cineva e o ocazie buna. Discuta cu ea intre patru ochi. Nu-i plange pe umar, mai degraba incearca s-o indrumi spre dialog. Las-o sa descarce din greutati. Femeile adora sa se auda vorbind. Daca le pui intrebarile potrivite, turuie si se plang de toate necazurile. Cu timpul o sa te inveti sa le asculti fara sa le auzi. Trebuie doar sa dai din cap dupa tonul vocii lor. Poti sa bagi si tu niste intamplari de ale tale, sa vada ca esti om, nu Gica Duru. Poti sa strecori si o chestie despre alta femeie de genul : "Cu X nu pot discuta chestiile astea, e un pic prea superficiala". O sa cresti in ochii ei ca Praslea, chiar daca X e cea mai buna prietena a ei. Pentru ca femeile sunt competitive. Trebuie sa aiba ceva in plus fata de cealalta.

Zic si eu...

TO BE CONTINUED......

Niciun comentariu: