joi, 19 martie 2015

Razboiul rozelor - Day one

Daca ajungi sa te invarti intr-un mediu cu prea putini barbati dar plin de femei, ai putea sa faci greseala sa te consideri foarte norocos. Esti cu ochii cat cepele si te simti ca un copil mic in ToysLand fara sa realizezi ca esti in pericol iminent de moarte. S-ar putea sa fi mai in siguranta pe o strada laturalnica in Bagdad, in afara Green Zone, decat in mediul tau plin de estrogen. In loc sa hlizesti in toate directiile, mai bine ar trebui sa-ti iei masuri drastice de supravietuire pentru ca, prietene, esti in mijlocul Razboiului Foarte Rece. In jurul tau se pierd batalii si nu se iau prizonieri. Se comit crime printr-un zambet, se face santaj printr-un cadou. Si, chiar daca nu esti fan, aici zombi exista, de fapt sunt Zombiutze! Le vezi zilnic umbland in mediul lor fara ezitare, amazoane care isi etaleaza pumnalele infipte in spate. Adversarele chicotesc la vederea darelor de sange care raman in urma, dar nici ele nu duc lipsa de rani.
Stiu, o sa ma intrebi, cum e posibil? Sa fie filmele adevarate? Eu zic ca da! Ia-ti aparatura de spion si transforma-te in 007. Ti se mai pare asa de inocent dialogul de la cafea dintre Popeasca, Ioneasca si Calineasca? Aaaa, acum auzi?

Popeasca:
-Aseara m-am culcat devreme, nu stiu, parca ma oboseste caldura asta...
Calineasca:
"da, da iar ti-a stat pampalaul la calculator pana tarziu..."
Ioneasca:
- Nope, eu nu pot sa dorm la ora aia. O mai lungesc, mai stau la un talk-show, mai fumez o tigara...
Popeasca:
"Ihi, ca dracu' sa dormi la ora aia! La ora aia cred ca nici nu ai ajuns acasa. Iar de lungit, o lungesti pe-a lui Calinescu, panarama dracu'."
Calineasca:
-Ba, noi am stat la un film. A descarcat al meu un film, o comedie suuuper. Si acum imi vine sa rad....
Ioneasca:
"Daaa, fericita cartierului. Stiu eu ca esti pulbere, mi-a zis barba'c'tu' ca i-ai gasit fire de par lung in masina pe bancheta din spate..."
Popeasca:
-Fato, ma omoara caldura asta, nici mancare nu-mi vine sa mai fac!
Ioneasca:
"De parca asta o fi vreo pierdere. Faci un bine mediului si familiei ca esti praf in bucatarie. Ma mir ca nu ti-ai bagat familia in spital!"
Calineasca:
- Sa faci mancare, dar pentru cine? Parca nici pofta de mancare nu am.
Popeasca:
"Siiigur, alea 3 kile de ti le-ai pus direct pe cur, de unde dracu' au venit, din stratul de ozon?"


A? Acum intelegi? Si astea-s doar primele replici a unei zile de razboi. Tu, prietene, esti doar o victima, sau in cel mai bun caz, o unealta. Femeile se urasc genetic, sunt aliate de conjuctura si dusmani pe vecie. Chiar crezi ca o sa intelegi aliantele? Sau o sa intelegi ceva? Sfatul meu, arunca o mana de paie pe foc si fugi. Stai departe, foarte departe, si priveste spectacolul. Ai totusi grija la gloantele ratacite.

Niciun comentariu: