joi, 19 martie 2015

Razboiul Rozelor - Day Three

E domnisoara si are o varsta. Nu conteaza care, caci e trecuta deja la capitolul "si altele".
E inca ingrijita in tinuta, nu foarte eleganta si din cauza ca se mai agata inca de moda care era la putere cand era si ea in putere. Nu e foarte volubila iar postura sa e una mai curand supusa, daca nu cumva chiar indiferenta.
De regula sunt fidele locului de munca, cu toate ca nu sunt indispensabile. Nu s-ar prabusi lumea daca ar decide intr-o zi sa nu mai vina la serviciu.
Sunt foarte disciplinate in rutina pe care si-au format-o si la care nu ar renunta niciodata. Din cauza ca in viata si-au ales sa fie insotite de animale de companie, preferabil pisici, sunt iubitoare de animale si le gasesti dimineata hranind cainii din curtea firmei sau din fata blocului.
Fizic, nu spun nici o poveste, nu prea mai arata a femeie inca disponibila pe piata relatiilor si asta din cauza ca au renuntat demult la speranta gasirii vreunui tovaras de viata. In general, s-au predat in fata frigiderului si pliurile de grasime nu le mai intereseaza. Au ajuns in stadiul in care singura placere este sa se simta bine in pielea lor. Nu rateaza pranzul, nu rateaza o punga cu Fornetti, nu rateaza mancatul in fata televizorului seara. Daca sunt fumatoare, fumeaza sincer, fara numar. La fel si in cazul cafelei. Pentru ca, nu-i asa, macar micile placeri nu ni le ia nimeni!
Pentru cei neinitiati s-ar parea ca sunt persoane fata de care trebuie sa avem intelegere. In realitate, avem de a face cu un specimen mamifer mai periculos decat tigrul bengalez! Mesajul de alarma ar trebui sa-l primesti atunci cand toata lumea din mediul ei iti recomanda cu foarte mare insistenta ca trebuie sa ii spui "domnisoara". Daca te lasi pacalit de varsta si aspect si iti scapa un "doamna Popescu..." ar trebui sa realizezi ceea ce tocmai ai facut: ai dat cu tifla unui animal feroce!
Ce trebuie sa intelegi este ca o "domnisoara" nu s-a nascut ca sa ramana o "domnisoara". Nici o fetita cand este mica nu viseaza de genul: "eu cand o sa ma fac mare, o sa mananc cat balena din Free Willy si o sa cresc 15 pisici."
Nu, "domnisoarele" trec printr-un training infernal, mai ceva ca trupele Swat, pentru a fi pregatite conform viitorului lor.
Si interesant este ca fiecare are antrenament particularizat.
Una a stat sa astepte Cavalerul Alb calare pe cal negru. Din pacate calul a facut pana, sau s-a combinat cu vreo magaritza, si Cavalerul nu a mai ajuns.
Altele au fost pacalite de vreun barbat si au ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa stai pe margine, pana suna ceasul. Ceasul a stat si nimeni nu a mai intrebat nici macar cat e ora.
Altele au fost adevarate bijuterii feminine, numai ca si-au ridicat pretentiile prea sus. Atat de sus, ca nu au mai ajuns la ele ca sa le mai coboare.
Altele au fost convinse ca sexul e ceva scarbos, sau ca barbatul ar fi suportabil daca nu ar avea dracoveniile alea intre picioare.
Altele au fost ascultatoare si nu au iesit din cuvantul parintilor ignorand ceasul biologic. Si la ora actuala prefera sa locuiasca tot cu ei.
Modele de training mai sunt destule, dar nu conteaza neaparat subtilitatile ci certitudinea: Oricare ar fi fost motivul pentru care ea a ajuns in aceasta stare, TU esti vinovat. Hai, daca esti barbat, ai o sansa din 10 sa te invite sa gusti din prajitura ei cu afine, homemade. Dar nu te baza prea tare pe asta.
Daca esti dus de viata in postura in care trebuie sa interactionezi cu un astfel de specimen inarmeaza-te cu rabdare, fii supus si repeta des in oglinda: "DOMNISOARA Popescu...". Daca ai o tinuta super-rece, strict politicoasa si impersonala, distanta si pedanta, s-ar putea sa scapi de revarsarea nervilor ei. Pentru ca nu uita: in mintea lor au ajuns asa din cauza unuia ca tine.
Daca te apuci ca inconstientul sa-i faci vreun compliment, asa la 'shto, ti-ai dat foc la valiza. O sa puna periscopul pe tine si o sa vezi ca pe camasa ta a aparut brusc o tinta cu cerculete albe si rosii. Cum lipsa de vitamina P accentueaza pornirile nevrotice (in general la femei, dar in special aici) nu e greu sa-si verse pe tine toate frustrarile vietii.
Daca esti femeie si trebuie sa te afli fata in fata cu "domnisoara" nimic nu mai conteaza. Mai bine renunti si-ti vezi de drum. Sigur sunt alte metode mai putin riscante de a-ti rezolva problema. Logic ca intre voi, femeile, totul se amplifica. First, sunteti femei, deci va urati instantaneu. Second, TU ti-ai permis in viata asta ceea ce ea nu poate sa-si permita ACUM. Putea odata, dar a crezut ca viata nu plateste politze. Si mai ai si neobrazarea sa arati mai bine ca ea! Aici ii dau dreptate! Pai nu puteai si tu sa te ingrasi macar 10 kilograme daca stiai ca te duci acolo? Putin respect, ce mama dracu'!

In fine, se spune ca femeile si barbatii provin de pe planete diferite. Femeile de pe Venus si barbatii de pe Marte. Personal cred ca e invers, pentru ca femeile vin de pe o planeta unde e tot timpul razboi.
Ele, "domnisoarele" probabil ca vin din aceeasi sursa, numai ca, undeva, de-a lungul existentei lor si-au facut mutatie pe planeta Asylum.

Niciun comentariu: