joi, 19 martie 2015

Compunere

                                                    Cum mam distrat de revelion

Introducere:
A venit vacanta de iarna si afara NU ninge. In fata blocului, copiii se dau cu sania pe ciment si fac parcur sarind din balcon in balcon (adica din balconu' de la 4 direct in balconu' de la parter). De aceea, nici nu mai dam drumul la instalatia de pom, pentru ca oricum avem joc de lumini de la Salvare, care vine aici de 3 ori pe zi. Este o iarna frumoasa si vine Craciunul si Revelionul.

Cuprins:
Craciunul e bucuria copiilor care sunt cazuti in cap. Ei nu stiu ca tata lor le cumpara masini cu telecomanda numai daca nu l-a lasat boc fara servici. Daca tata n-are servici, nu vine Craciunul la copii.
Anul trecut la mama n-a venit Craciunul, a venit unul Vasile si l-a prins tata, dar aia e alta compunere.
Bucuria sarbatorilor ne-a cuprins pe toti, mai ales pe unchiul Grigore, care s-a imbatat si ne-a rupt bradul cand a cazut pe el. Ma bucur macar ca s-a curentat cu instalatia de lumini. A fost atat de surprins incat a ajuns la concluzia ca e bine sa bea ceva. Tata a muncit de Craciun, ca e Craciun numai pentru, citez: "patronii mamii lor".
Mama a zis ca anul asta nu face exces de mancare, asa ca nu a gatit decat sarmale, piftii, salata buf, friptura de porc, snitzel de pui, curcan la cuptor, cozonac, eclere si tort. Pentru asta a lasat-o fara pensie pe bunica, dar bunica nu s-a suparat, mai ales ca mama a incurajat-o, citez: "dupa 12 poate mori, sa incepem si noi anul bine!" Sa mai zica cineva ca nu se intelege cu nora-sa!
De Craciun tata a fost fericit. La noi n-a venit mosul dar la vecini a venit cineva. Nu le-a adus nimic dar le-a luat plasma, laptopu' si masina de spalat cu bule. Macar asa sa ne bucuram si noi.
De revelion am avut vizionare TV cu cel mai tare program de revelion: extrageri loto, teleeurobingoshow, manele si multe emisiuni cu retardati. Deci ne-am simtit in largul nostru.
Incheiere:
As mai scrie despre petrecere dar de 3 zile ne obliga mama sa mancam tot ce a gatit pentru anul nou. Asa ca, dupa ce ma duc iar sa vomit, o sa fac o compunere cu titlul: De ce dracu' mai sunt in romania?
La multi ani.

 

Niciun comentariu: