joi, 19 martie 2015

Homosapiens

Daca traiam acum 2500 de ani, viata era simpla. Trageai un somn cu sforaieli in coliba, te duceai si vanai ceva, gaseai o amarata si o tineai pe langa tine, faceai 7 copii, 2 traiau si cresteau. In final, la 30 si de ani dadeai coltu' pe motiv de boala. Ciclul era simplu: natura-hrana-sex-familie-natura-hrana.......
Dar noi venim dupa o gramada de timp si culegem roadele gandirii unor tolomaci.
De exemplu, s-a inventat "cuplul". O treaba contra naturii caci omul nu este construit sa fie monogam. 

Cand un membru al cuplului mai tragea la poarta si in alta parte, s-a inventat "fidelitatea". Iar o treaba contra naturii pentru ca este un act de vointa. Vrei, bine, nu vrei, iarasi bine. Inutil sa spun ca si canonul fidelitatii a fost spart, numai ca asa, mai cu perdea. 
Si uite asa s-a inventat "casatoria". Adica, tot ce era interzis de notiunea de cuplu si fidelitate, acum era scris negru pe alb pe o hartie. Parca si vad cum isi freca mainile de satisfactie cel care a inventat supliciul asta:"na, gata, sa te vad, la care poarta mai tragi acum?". Si ca sa-l invete minte pe primat, un EL sau o EA, au venit unii cu cruce si i-au pus capac: "cununie religioasa". Adica:"daca nu esti cuminte, noi poate te scapam in trifoi, dar Doamne-Doamne te vede".
Din pacate, totul a ramas o gargara expusa in fundul gol. Omul e om, tot la nivelul colibei. Suntem, si am fost mereu intr-un plin razboi al iubirii: toata lumea trage in toata lumea. Mai sunt unii care au fost raniti si stau pe margine pana se refac. Altii nu se baga din cauza strugurilor care sunt cateodata acri. Multi dintre noi, si pe acest forum, au avut mai mult de un partener. Dar toti discuta de Marea Dragoste. Bun, dar ceilalti? Ce au fost? Iesirea la inclazire? Antrenament fara spectatori?
E trist ca am ajuns sa ne legam partenerul cu "7 lanturi si-o catusa". Multi se mint singuri cand cred ca o bucata de hartie si-o cantare in biserica iti garanteaza ceva. Ipocrizia nu are limite dar ochelarii de cal ne tin in transa. Suntem sedati. Nimeni nu realizeaza ca in timp ce sta si citeste postul meu pe forum, partenerul sau de viata ar putea trage la vasle in alta parte. Dupa aia sufera. Plansete si jale, negari, re-negari, bip-uri si sms-uri disperate. Daca ar fi deschis ochii si urechile la ce se intampla in jurul lor si-ar fi dat seama ca nu exista nici o garantie. Cei slabi aleg sa nu mai iubeasca. Isi pun vesta antiglont crezand astfel ca-s infailibili. Gresit, vine trenul de 2.30 si-i loveste cand le e lumea mai draga! Dupa aia iar plansete, iar jale. Cei tari inteleg ca cel mai bine e sa te bucuri de ce ai azi si atat. In lume nu exista garantii. Decat bancare.

Niciun comentariu: