joi, 19 martie 2015

Pu(b)licitate

Homo Sapiens si publicitatea.
S-ar presupune ca omul, in maretia lui, este in varful piramidei trofice, capatul de lant trofic. Dar care capat?
Nu cred ca exista pe lumea asta mamifer mai dobitoc decat OMUL.

Sa luam de exemplu minunata reclama.

Lapte din Alpi

Idiotul uman crede in mintea lui ca daca consuma lactate se hraneste sanatos. O scurta vizita la una din fabricile de lactate ne arata ca animalele producatoare de substanta lichida alba, denumita la misto LAPTE, sunt niste animalutze care traiesc stand in picioare, intr-un singur loc si mananca minunatele chimicale care le trec pe sub nas. Aceste animalutze sunt concepute si crescute artificial si, Atentie! daca sunt scapate afara si gusta iarba, mor datorita sistemului gastric. Asa ca vacuta mov care valseaza prin muntii elvetieni, ramane de fapt un simplu desen animat.

Stelutza e curva.

Humanoidul casca ochii si urechile foarte tare in momentul in care afla ca nu stiu ce abonament sau masina costa X RON sau Euro. E de-a dreptul o mega afacere. Nu mai conteaza ca pretul mare ca stat dar mic ca valoare are in colt o mica, minuscula steluta. Se spunea la o masina ca e numai 3000 de euro. Dar la legenda stelutei ce scria: "pret valabil cu 18 prime de casare, 1/3 din apartament si 12% din asigurarea de viata a soacrei".

Mai punem o lama, mai castigam de-o zeama.

In anul 2056 va iesi pe piata mondiala aparatul de ras de Gilette care va avea 48 de lame si o banda de cauciuc care sa te sterga de sange. Pai, au fost cu doua, apoi cu trei, inca doi ani, cu 4 lame, acum a aparut cea cu 5. Misto dezvoltare de produs, nu?

Firme de top, reclame de rahat

"oare cu cine face banking?"
Probabil asta se intreba Bahmuteanca atunci cand l-a vazut pe Prigoana.

"tu cat timp stai zilnic pe toaleta?"
Probabil nu suficient cat sa nu te gandesti la o reclama mai putin idioata.

"buzzz, super buzzz"
Mda, cam asa faci de foame dupa ce in loc sa servesti masa ti-ai servit fitzele de orasean parvenit la Fast food-ul MC KK unde mancarea e gigantica si sanatoasa numai pe panouri.

Chimicale cu aroma de...

Inca sunt humanoizi care cred ca sucurile se intalnesc in existenta lor cu fructele. "E natural, draga!"
Da, dar nu prea. Daca are urma de fruct, probabil e un fruct radiat pentru a nu se strica, e modificat genetic, ca sa fie maaaaaare si e chimizat la maxim ca sa creasca in 8 zile cat altele in 9 luni. Dar...mde...e natural. Restul de bauturi s-au intalnit si ele cu fructele. In gara la Lehliu cand a trecut trenul cu suc pe langa ala cu portocale.

Te periem unde vrei tu!

Mor de placere cand vad ca in sfarsit periuta de dinti devine ceva super-util. Inainte te spalai pe dinti si atat. Acum, esti un nimeni daca nu ai periuta care curata si obrajii, limba si gingiile! Astept cu interes periuta pentru spalat dintii, curatat limba, gingiile si obrajii, maseaza hemoroizii si te rade la sub brat si in partile intime, oferindu-ti in acelasi timp vibratii pentru calmarea durerilor. Aia ar fi cool, nu?

Chiar, ce vor barbatii?

E o reclama la o crema, nu retin, probabil Nivea, in care un tip intreaba pe un ton grav: "ce vor barbatii?" Cand mergem sa vedem un meci la terasa din colt, apare intrebarea pe televizor si tot poporul striga intr-un singur glas: "Piiiizdaaaa!!!" Din pacate nimeni nu si-a manifestat interesul pentru crema din reclama.



Ai masina de spalat? Nasol!

In masina de spalat bagai pana acum detergent. Apoi inalbitor. Da, dar rufele miroseau a kk si te raschetau la dorsal. Nu-i nimic, bagam si balsam. Dar avem pete furioase, deci bagam si Vanish. Da, dar fara calcar. Bagam si Calgon. In final, am decis, dupa ce bagam toate astea, ne bagam si picioarele in ea de masina.

Concurenta scade potenta.

Vrei sa te pui rau cu astia de la gaze, curent sau cablu? O faci pe riscul tau, pentru ca nu ai unde sa te duci daca te debranseaza. Deci, stai cuminte in 4 labutze, si papa bitzi, ca mergem tai-tai.

Telefonie mobila.
Ai 700 de sms-uri, 23 de minute nationale intre ora 3,17 si 12,43, 1250 de minute in retea noaptea si daca iti reincarci cartela pana joi ai optiunea 2 cu 400 de MMs-uri, 142 de Bip-uri si telefoane numai de la un euro, cand o fii euro 2000 de ron.

OMUL, un mare mamifer. Un mare bou.

Niciun comentariu: