vineri, 20 martie 2015

La bulau, de'te driacu' !

Traim vremuri istorice si ar fi consemnate in cartea de istorie de catre carturari, daca nu ar fi arestati. Din pacate, traim in romania, tara care este neguvernata de 26 de ani. Nu este.
E o tara care are soarta lu' strabunicu': cat a trait, a muncit, a pus deoparte ceva acareturi, niste pamanturi, niste straie, niste galbeni si ceva animale. Dupa ce a semnat de dare in primire, se trezira nepotii cu agoniseala lui in brate. Si incepu circul: vandura casa, vandura vaca mulsa, dusera galbenii la amanet, violara caprele si apoi le facura salam, dadura pamantul p-un Trabant si o parcara pe mamaie la azil. Cica, spre binele ei.

Spre binele nostru ne-au cerut diversi babuini sa-i votam, de la Inghesuiala din Decembrie incoace. Ca sa fie la putere si sa poata sa ne violeze caprele. Simbolic vorbind, nu va excitati degeaba!
Eu stiu ce au crezut romanii in 89 si vad cu ce s-au ales. Europa ne-a primit, dar nu cum visam noi. Nu. Ne-a intampinat cu mana stanga pe ea sculata si cu mana dreapta pe alifie. Aveau nevoie de mana de lucru occidentala la salariu de Calarasi. Actul fortat prin care ne-au integrat a avut insa si o boala sexuala cu transmitere prin avion sau masina. Sunt niste patogeni ce s-au propagat acum prin tot organismul spalat cu apa de levantica european. Ii gasesti peste tot in Occident discutand ceva de genul:
-Hauzi fa? M-a sunat Alendelon de la Roma, ca cica sambata trebuie sa dam ceasurile inapoi.
-Fa, esti nebuna? De unde s-a diclit astia ca le-am furat noi?

 Ioropa nu s-a asteptat sa se alega cu miscaciuni, dar ... na belea!... sa-i stapaniti sanatosi.

La cat sunt de prosti, gorobetii care se impingeau la furat din banul statului, cum se impinge romanul la deschidere de mall, au inceput sa se dea in gat reciproc de nu mai au astia la DNA hartie de cat au de scris. E un show de prost gust, desigur, facut ca sa mai caste saracul ochii la televizor. "Vazusi ma, il luara p-ala! Se face dreptate, sa mor io!" Nu fiti papagali! Tot ce poarta emblema DNA, Parchet, politie si alte institutii (de cacat) ale statului (degeaba), e un concurs de aratat pisici. Daca nu ma lasi in pace, ti-arat pisica. Diaconescu si Becali nu s-au speriat de pisica si au mers la intuneric. Nu ca nu ar merita. Dar aceeasi oameni din institutiile amintite mai sus erau in functii si acum 2, 4, 7 ani in urma pe vremea cand toata lumea stia ca se fura. Ce, brusc i-a lovit corectitudinea? Ma lasi?!
Dar s-au saturat oamenii sa traiasca in incertitudine, la mana puliticienilor cu laba incapatoare. S-au saturat sa fie schimbati din functie cand vrea cucu unui buhait cu partid in spate.
Acum, meseriasii din justitie vor sa taie ei tortul. Acum il ia functionarul pe buhait, il ascunde o luna doua si apoi ii da Mersul Trenurilor facut dupa noua ordine. Functionarul va taia tortul, va alege muzica si culoarea la perdele si daca-l enervezi, fute mireasa si pleaca cu banii de dar. Deci, gata cu "ne manjiti voi pe noi"! De acum ne manjim singuri si daca marai, iti aratam pisica.
Cat despre popor...Da' pe cine dracu' il fute grija de niste amarati? La Berlin, da-va dracu', la metrou:
"Ajutati-ma cu-n ban,
Ca io sunt popor orfan!"

Niciun comentariu: