joi, 19 martie 2015

DEAD END

Engleza este o limba dura. Un drum care se infunda, care nu are o continuare este marcat simplu:"DEAD END". Drum mort.

Am ajuns sa gandesc ca poate fi un indicator generic pentru mine de exemplu. Nu, nu e vorba despre o pornire mai Emo, e vorba de lipsa unui steag sub care sa lupt. O cauza, un tel, un obiectiv, un target. Zodia ma face sa fiu analitic. Asa zic unii. Intr-adevar, analiza exista si cateodata e folositoare. Cateodata e extenuanta. Prea multi oameni sunt falsi. In ultimul timp insa, analiza nu-mi mai este prietena. Incep sa estimez cam unde se va termina fiecare drum si viata fara surprize nu e atragatoare. Am incercat drumuri pe care logica nu mi le recomanda, tocmai pentru a-mi oferi un soc. Nu, mi s-a oferit o certitudine. Cea pe care o anticipasem. Am ajuns de multe ori sa ascult pe cineva fara sa aud nimic.

Nu e vorba de "da, draga" de acasa. Acolo e simplu. Femeia simte nevoia sa te tina la curent cu toate. Acolo e usor s-o asculti fara s-o auzi. Te poti gandi la ce te intereseaza. Trebuie doar sa dai din cap a mirare sau interes in functie de fluctuatiile vocii ei.

Nu, e vorba de cele doua dialoguri care au loc atunci cand doua persoane converseaza. Unul verbal, care este in mare parte o bucatica de SF, si cel vizual, care de multe ori este necontrolat, deci sincer. Cand analizezi nu iti permiti sa vorbesti prea mult. Tot timpul duci discutia in asa fel incat persoana sa vorbeasca. Ai nevoie de informatie. Cand incepi sa vorbesti, ai deja caietul de sarcini facut. O sa spui exact ce trebuie in functie de ce vrei. Poti evita o relatie pe care nu o vrei, fara a jigni cealalta persoana. Poti afla punctele slabe ale relatiei ei si o poti rupe de partener in cateva zile. Poti sa o surprinzi, cunoscandu-i preferinte pe care ea nu ti le-a spus. Dar, de asemenea, stii si unde se va termina relatia ta cu ea, acum cand ii stii plusurile si minusurile. Adica stii unde este locul indicatorului DEAD END. Si iti doresti sa n-ai dreptate dar odata cu experienta si antrenamentul nu prea mai faci greseli. Dureros este insa momentul cand realizezi ca toate pe lumea asta au un astfel de indicator. Si incetezi sa mai cauti, sa mai vanezi, sa mai cunosti, sa mai doresti. La ce bun?

Niciun comentariu: