joi, 19 martie 2015

Invizibili

Super-funny cum functioneaza mintea umana. Daca functioneaza. 
Stai ca omu' si te holbezi la un meci de fotbal trist si neinteresant si te trezesti gandindu-te: "Cum dracu' am ajuns aici? Unde s-a rupt? Asta e tot?"
Nu stiu, cand esti la inceputul vietii semi-adulte esti pregatit sa cunosti, sa vezi, sa atingi, sa citesti, sa experimentezi, sa vezi ce gust are ciocolata. Cand le faci pe toate, ce ramane? Ce faci cand desfaci ciocolata si observi si ambalajul, care e un pic rupt, e lucios doar pe dinafara si reprezinta o mica minciuna de marketing? Ce faci cand sub ambalaj nu mai e nici o surpriza?

Cum am ajuns aici? Si cine ne obliga sa ajungem aici? De ce zilnic vorbim cu holograme? Nu este asa? De cate ori ati afisat o imagine de cuplu reusit in grupul de prieteni, in conditiile in care voi nu vorbeati unul cu celalalt? Pe mine ma amuza falsul afisat. Nu ma mai pacaleste de mult. 


...Ea rade, isi pune mana in palma lui, se alinta...dar inauntru e intuneric. Inima e mica, mica, si privirea ii face un tur de masa doar-doar o sa-si dea seama care e tarfa care ii babardeste barbatul. Sau care se uita la el...altfel. "Nu sunt astea...cred ca e una de la serviciu..." 

El e usor lasat pe-o parte, inclinat spre ea, ca o mantie protectoare. Nu ca asa ar sta el in mod normal. Dar asa da bine la poza de familie. Simte ca hainele il strang, "m-a pus dracu' sa ma imbrac cum a vrut ea...", pantofii sunt prea mici si se uita trist spre terasa de peste drum. Acolo a fost cu prietenii saptamana trecuta. Era in slapi si bermude, putea sa ragaie si sa scuipe in voie, sa se scarpine pe burta si sa traga ochiade la fundul destul de uzat al ospataritei. Acolo asculta fascinat povestile erotic-porcoase ale colegului de serviciu. Pentru ca el nu e insurat, deci are ce povesti. Si aici este prezent colegul cu ultima cucerire, o bruneta tunsa scurt. Bruneta ar vrea sa fie oriunde decat aici. Se simte aiurea pentru ca femeile de la masa o flituiesc fatis. Ea nu este O SOTIE. E doar una din multele. Si, in plus, reprezinta o amenintare. "Adica, logic, nu vii tu cu ciocolata s-o fluturi asa in fata barbatilor nostri."
In drumul spre casa zambetele false s-au sters, amandoi privesc tacuti prin parbrizul masinii. Nimeni nu zice nimic. El inghite in sec cand vede luminile barurilor, ea se gandeste cu satisfactie la Popeasca "ce s-a ingrasat proasta..".

Deci? Va place viata de holograma? E funny?

Niciun comentariu: